Το 3ο συνέδριο οινοτουρισμού συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το υπουργείου Τουρισμού και ο ΕΟΤ

Ξεκινά αύριο Παρασκευή 1η Απριλίου τo 3o συνέδριο οινοτουρισμού που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το υπουργείου Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα λάβει χώρα στο Κτήμα Σκούρα και είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα.

Μεθαύριο, Σάββατο 2 Απριλίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το πρωί στις 10 επίσκεψη και ξενάγηση στο Κτήµα Τσέλεπου, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα λάβουν χώρα στον πολυχώρο του Οινοποιείου Λαφαζάνη και θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.

Στην διάρκειά τους από την πλευρά του υπουργείου Τουρισμού θα παρουσιαστεί η πολιτική που αφορά σε ειδικές μορφές τουρισμού, στη συνέχεια θα γίνει εισήγηση σχετικά με την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος “Food and Drink” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα ακολουθήσουν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.

Την Κυριακή 3 Απριλίου, τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου, προβλέπεται στις 10.30 το πρωί η φύτευση αμπελώνα και στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας, ενώ στις 2.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Κτήμα Σεµέλη η οποία περιλαμβάνει οινοπεριήγηση και ξενάγηση.

Χαιρετισμούς στο συνέδριο θα απευθύνουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ενώ στους εισηγητές συμπεριλαμβάνονται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, η γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Alessandra Priante.

 

 

Ζωντανή μετάδοση του Συνεδρίου, για όποιον επιθυμεί να το παρακολουθήσει, θα υπάρξει το Σάββατο, 2 Απριλίου στις 4.30 το απόγευμα, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου:

https://www.youtube.com/c/mythicalpeloponnese/live

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top