Το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας σε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας με τον γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Εργων του υπουργείου Υποδομών

Το αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή της Καλαμάτας, το οποίο θα υλοποιήσει ο “Μορέας”, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, χθες Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στην Αθήνα με τον γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Εργων του υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέση.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί ως προς την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων ύψους 79.000.000 ευρώ από το Μορέα για την περιοχή της Καλαμάτας, μετά και την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Κώστα Καραμανλή, με την οποία ενεργοποιήθηκε το αντίστοιχο άρθρο της σύμβασης παραχώρησης.

Το αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε. Μεσσηνίας, όπως κατατέθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη, είναι η αναγκαιότητα υλοποίησης αντίστοιχων έργων και στο τμήμα από Σπερχογεία έως Τσουκαλέικα, το οποίο δεν καλύπτεται από την σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογραφεί. Ζητείται δηλαδή, η άμεση ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, ώστε να ενταχθεί το αναγκαίο ποσό και να υλοποιηθεί και το επιπλέον έργο, αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στόχος είναι να επιλυθεί οριστικά ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά τις κοινότητες Σπερχογείας, Θουρίας, Αιθαίας, Αμφειας, Πηδήματος, Αριοχωρίου, Αγίου Φλώρου, Χριστοφιλέϊκων και Τσουκαλέϊκων.

Ο Γ. Καρνέσης, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον Στ. Αναστασόπουλο πως έχουν δρομολογηθεί και σχεδιάζονται μελετητικά οι παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες προσεγγιστικά αφορούν κονδύλι 25.000.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top