Το ενδιαφέρον της Κίνας για επανεκκίνηση της σηροτοτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στη συνάντηση του περιφερειάρχη με Κινέζο αξιωματούχο

Η προοπτική για την επανεκκίνηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -και ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές της- τής παραγωγής και επεξεργασίας μεταξιού περιλαμβανόταν μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα Τρίτη, στην Τρίπολη, με τον Χονγκ Ζου, αντιπρόεδρο στον Κινεζο-Ελληνικό Σύνδεσμο Πολιτιστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης.

Με τον Κινέζο αξιωματούχο, ο περιφερειάρχης αντάλλαξε απόψεις σχετικά με το ενδεχόμενο επενδύσεων από την Κίνα στην Περιφέρεια, οι οποίες θα αφορούν τόσο τον πρωτογενή και τον δευτερογενή, όσο και τον τριτογενή τομέα. Συγκεκριμένα, εθίγησαν θέματα που αφορούσαν επενδύσεις σε άξονες όπως η καινοτομία, η μεταποίηση, καθώς επίσης ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι για αρκετά από τα πιο πάνω ζητήματα υπάρχει ακόμα και η προοπτική υπογραφής συμφωνιών κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα, τον ερχόμενο Νοέμβριο, του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top