Το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υπουργό Περιβάλλοντος – Ενέργειας και την ΔΕΔΑ

Την Τρίτη 22 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και στελεχών της ΔΕΔΑ, με αντικείμενο το φυσικό αέριο στις πόλεις της Περιφέρειας.

Στην διάσκεψη αυτή θα εξεταστεί διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα, μετά και την έγκριση -από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή-, της διάθεσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του ποσού των 20.000.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό, κατά την πρόσφατη αναθεώρηση του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στο μεταξύ, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα, σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, στο ειδικευμένο σε ενεργειακά θέματα διαδικτυακό σάιτ energypress.gr, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Σε σημερινό δημοσίευμα του έγκριτου διαδικτυακού σάιτ energypress.gr γίνεται η εκτίμηση ότι η Τρίπολη και η Κόρινθος θα ανατεθούν σε ιδιώτη, ενώ οι άλλες πόλεις (Αργος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Καλαμάτα) στην ΔΕΔΑ, μαζί με τα 20.000.000 ευρώ του ΕΣΠΑ.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η ΔΕΔΑ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσφεύγουν κατά της απόφασης της ΡΑΕ, με την οποία παραχωρείται η άδεια φυσικού αερίου για Τρίπολη και Κόρινθο σε ιδιώτη. Ιδωμεν”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top