Το πλαίσιο για τη δακοκτονία του 2020 στην Π.Ε. Αργολίδας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή

Το όλο πλαίσιο που αφορά την δακοκτονία του 2020 στην Π.Ε. Αργολίδας εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χθες Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε:

α) τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού, των όρων διακήρυξης και των επιτροπών διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας

β) τη διενέργεια ηλεκτρονικού, μειοδοτικού διαγωνισμού, των όρων διακήρυξης και των επιτροπών για την ανάδειξη εργολάβων σχετικά με τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων σε 29 ελαιοκομικές περιοχές της Αργολίδας

γ) τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού, των όρων διακήρυξης και των επιτροπών διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβων που θα αναλάβουν τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στις ελαιοκομικές περιοχές Κιβερίου, Μύλων και Ασκληπιείου.

Οπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, “άμεσος στόχος είναι η έγκαιρη έναρξη και περάτωση όλων των διαδικασιών του προγράμματος δακοκτονίας ώστε το σύνολο των ελαιοπαραγωγών να δουν την παραγωγή τους για μια ακόμα χρονιά να αυξάνεται ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται έντονες προσπάθειες από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Αργολίδας και από τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας.

Αυτό βεβαίως διότι η προστασία του ελαιοκάρπου και κατά συνέπεια του εισοδήματος του παραγωγού εξαρτάται άμεσα από την αποτελεσματικότητα του προγράμματος δακοκτονίας. Η εγρήγορση και η συνέπεια εκ μέρους των υπηρεσιών θα συμβάλλουν αποτελεσματικά ώστε η επόμενη περίοδος δακοκτονίας να ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις”.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top