Βελτίωση της πρόσβασης περιοχών της Λακωνίας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας επιδιώκει η Περιφέρεια

Η βελτίωση της πρόσβασης της Λακωνίας προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αποτελέσει επιδίωξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη στην Τρίπολη -από κοινού με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη- με φορείς του τουριστικού τομέα, από τις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας.

“Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως όσον αφορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να βελτιώσουμε τις προσβάσεις. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται μιάμιση ώρα για να φτάσει κανείς από το Γύθειο ή τη Μονεμβασιά στην Καλαμάτα. Φτιάχνουμε δρόμους στα βουνά και τα λαγκάδια και στερούμαστε κεντρικών δρόμων” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, απαντώντας σε επιχειρηματίες στην Αργολίδα και την Κορινθία, που επανέφεραν το αίτημα για κατασκευή αεροδρομίου στην Τρίπολη, προκειμένου -όπως είπαν να εξυπηρετείται η βόρεια Πελοπόννησος, που τώρα αρκείται στο περιορισμένων δυνατοτήτων αεροδρόμιο του Αράξου- τόνισε ότι δεν εκφράζει αντίρρηση για ένα τέτοιο έργο, παρατηρώντας ωστόσο:

“Θέλω να είμαι ευθύς. Οπου μπορεί να γίνει αεροδρόμιο, να γίνει. Γιατί όχι; Να ξέρετε όμως ότι τα αεροδρόμια τα φέρνουν ιδιώτες. Της Καλαμάτας ιδιωτικοποιείται, το Βενιζέλος ιδιωτικοποιείται, το Καστέλι στην Κρήτη έγινε με ιδιωτικούς πόρους. Ποιος δεν θέλει να γίνουν αεροδρόμια; Να γίνουν, όπως να γίνουν και ελικοδρόμια, για να μην έχουμε τραγωδίες όπως αυτή του περασμένου καλοκαιριού. Κανείς δεν είναι απέναντι, δεν υπάρχει κάποια τοπικιστική λογική, επειδή είναι η Καλαμάτα να μην γίνει αεροδρόμιο. Γιατί να μη γίνει; Αλλά ποιος θα το φτιάξει και με τι κεφάλαια; Πρέπει να ξέρουμε και τις δυνατότητες της πατρίδας μας σε αυτόν τον τομέα”.

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top