Βέλτιστη πρακτική για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Μεγάλη πολιτική επιτυχία της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την επιλογή της να παρουσιαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι ολοκληρωμένες χωρικές της επενδύσεις ως βέλτιστες πρακτικές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επελέγη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων τον Οκτώβριο του 2019, να παρουσιάσει τις στρατηγικές της των Βιώσιμων Αστικών Αναπτύξεων Καλαμάτας και Άργους – Ναυπλίου, των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Κορίνθου και Μάνης (Ανατολικής και Δυτικής) και της Τοπικής Ανάπτυξης Πρωτοβουλίας Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) ως βέλτιστες πρακτικές.

«Τολμούμε, καινοτομούμε, δουλεύουμε σκληρά και καταφέρνουμε να καταξιώσουμε την Πελοπόννησο σε μια από τις δυναμικότερες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και σημείωσε «δημιουργήσαμε αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το μηδέν, όταν κανείς δεν το πίστευε ότι μπορούμε να τα πετύχουμε. Προετοιμάσαμε την προοπτική και το μέλλον των πόλεων και των περιοχών όπου απευθύνονται αυτές οι επενδύσεις και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητά τους να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται και στις επόμενες προγραμματικές περιόδους. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα σπουδαία αυτά αποτελέσματα που προορίζονται για τους πολίτες, χωρίς την εμπιστοσύνη των οποίων δεν θα τα είχαμε επιτύχει. Είμαστε επίσης υπερήφανοι γιατί έχουμε δημιουργήσει ένα κρίσιμο λόμπι για την Πελοπόννησο στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, το οποίο λειτουργεί υπέρ της».

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top