Βιοτεχνικό Πάρκο Μεγαλόπολης στις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ

Το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου Μεγαλόπολης, που θα αναπτυχθεί σε έκταση 400 στρεμμάτων, θα αποτελέσει την “αιχμή του δόρατος” των προτάσεων βραχυπρόθεσμων έργων για την πιο πάνω περιοχή, τις οποίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποστείλει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαΐου στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή, τόσο της Μεγαλόπολης, όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας που με την ιδιότητα του μέλους συμμετείχε στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου.

Ο περιφερειάρχης ειδικότερα, αφού ζήτησε να ενημερωθεί αν παραμένει η οριστική ημερομηνία για το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη ή έχει αλλάξει κάτι στο μεταξύ, επισήμανε ότι είναι κυρίαρχο το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου των 400 στρεμμάτων για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει ιδιαίτερη φροντίδα για τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Ακόμα, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι “μετά το master plan, θα πρέπει η ΔΕΗ να προχωρήσει γρήγορα στην αποκατάσταση των γαιών και κυρίως θα πρέπει να συνεχιστεί το χρησιδάνειο με τον Δήμο Μεγαλόπολης αναφορικά με την εξακολούθηση των δραστηριοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού γιατί έχουμε κάνει σοβαρές επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα”.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, υπό τον υφυπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμο Θωμά, μετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ Κωστής Μουσουρούλης, οι  γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κώστας Μουσουρούλης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Γιώργος Στάσσης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Μετείχαν επίσης, από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος και οι πρόεδροι της Αρκαδία Α.Ε. Παναγιώτης Μπούρας και Αρκαδία2020 ΤΑΠ ΤοΚ ΑΜΚΕ Μανώλης Σκαντζός.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top