Ξεκινά αύριο Μεγάλη Τρίτη η κατ’ οίκον διανομή στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής - τ.ε.β.α.

Ξεκινά αύριο Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, στην Μεσσηνία, η κατ’ οίκον διανομή των πακέτων βοήθειας προς οικονομικά αδύναμες οικογένειες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Ειδικότερα, από αύριο μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου, θα γίνει διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων σε ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια, σε δήμους της Π.Ε. Μεσσηνίας. Οι ωφελούμενοι θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα διανομής και η ταυτοποίηση θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Ηδη, το περασμένο Σάββατο 11 Απριλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος είχε συνεργασία με τους όλους δημάρχους του νομού στη διάρκεια της οποίας καταρτίστηκαν οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα διανομής κατ’ οίκον στους ωφελούμενους. Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη, την περασμένη Παρασκευή, με τη συμμετοχή των υπευθύνων της Διεύθυνσης Υγείας κάθε Π.Ε. και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Πρόνοιας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη.

Οσον αφορά τη Μεσσηνία και ειδικότερα τον Δήμο Καλαμάτας -όπου υπάρχει και ο μεγαλύτερος αριθμός ωφελουμένων-, εκτός της συνεργασίας με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, υπήρξε συνεργασία και με τις υπηρεσίες του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σχετικά με την κατανομή των παραδοτέων σε τομείς, με στόχο την έγκαιρη και ταχύτατη υλοποίηση του προγράμματος.

Στην ανάλογη συνεργασία που υπήρξε και με τους υπόλοιπους δημάρχους της Μεσσηνίας, αποφασίστηκε -πέραν της συμμετοχής των υπηρεσιών των κατά τόπους δήμων-, η διανομή να πραγματοποιηθεί και με τη συνδρομή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και των στελεχών του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”.

Ειδικά όσον αφορά τη συνδρομή των προέδρων των Κοινοτήτων, ο αντιπεριφερειάρχης τους κάλεσε δημόσια για την ενεργό συμμετοχή τους στην υποστήριξη της διανομής κατ’ οίκον στους ωφελουμένους.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα διανομής, έχει ως τον κατωτέρω πίνακα:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top