Ξεκίνησε ο υπό την Περιφέρεια Πελοποννήσου διάλογος στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την μαρίνα του Ναυπλίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διενέργειας Διαλόγου με την προεπιλεγείσα εταιρεία στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την μαρίνα του Ναυπλίου.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια -μέσω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει το 2018 με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου- έχει αναλάβει τη δημοπράτηση, σύναψη και εν συνεχεία υλοποίηση της Σύμβασης Σύμπραξης, ως αναθέτουσα αρχή και ως αντισυμβαλλόμενος του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) δημόσιος φορέας.

Η διαδικασία του διαλόγου περιλαμβάνει την οριστικοποίηση των τεχνικών και χρηματο-οικονομικών λεπτομερειών του έργου, όπως και το μίσθιο που θα εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο.

Η εν λόγω διαδικασία αναμένεται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο και με την ολοκλήρωσή της η εταιρεία θα κληθεί να καταθέσει δεσμευτική προσφορά, η οποία θα εξεταστεί στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας.

Η εκτίμηση είναι ότι στο τέλος του ερχόμενου Μαΐου ή στις αρχές του φετινού καλοκαιριού θα μπουν οι τελικές υπογραφές για το αντικείμενο της εν λόγω ΣΔΙΤ που αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση της μαρίνας στο Ναύπλιο.

Την πενταμελή Επιτροπή Διενέργειας διαλόγου αποτελούν ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της έδρας Γιώργος Μουταφίδης -πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής- και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Μιχάλης Αποστολάκης.

Μετέχουν επίσης η Αλεξάνδρα Δόγα εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ (Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Αξιολόγησης ΣΔΙΤ),  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπλιέων Δημήτρης Κυριαζής και από πλευρας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου ο Γιώργος Τρίκκας.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top