Ξεκίνησε στον Δήμο Βέλου – Βόχας το πρόγραμμα εξετάσεων γυναικών από κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Ξεκίνησε στον Δήμο Βέλου – Βόχας το πρόγραμμα εξετάσεων γυναικών από κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Ξεκίνησαν στον Δήμο Βέλου – Βόχας από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας οι δωρεάν εξετάσεις γυναικών (μαστογραφία και τεστ Παπ), στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου”, στόχος του οποίου είναι η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Το πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και υλοποιείται με την συνεργασία του εν λόγω δήμου, και οι εξετάσεις διενεργούνται χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η διενέργεια Τεστ Παπανικολάου στις γυναίκες ηλικίας πάνω από 25 χρόνων καθώς και μαστογραφίας επιπλέον στις γυναικών μεταξύ 40 και 70 χρόνων.

Ηδη η κινητή μονάδα του ΕΙΟ βρίσκεται από προχθές Τρίτη 16 Μαρτίου στο Βέλο, στον χώρο της σχολής ΑΧΕΠΑΝΣ. Από τις 5 Απριλίου θα βρίσκεται στο Βραχάτι και από τις 10 Μαΐου στο Ζευγολατιό.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν από Δευτέρα έως και την Παρασκευή μεταξύ 8.30 π.μ. και 2.30 μ.μ. στα τηλέφωνα 274 13 60601 έως 664 και 274 23 60333, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Στην έναρξη της λειτουργίας της κινητής μονάδας του ΕΙΟ στον Δήμο Βέλου – Βόχας παρέστησαν ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ο εντεταλμένος για θέματα υγείας περιφερειακός σύμβουλος Αγγελος Χρονάς, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλάντης Μέλλος και η αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top