Ξεκινούν από αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου οι ψεκασμοί δακοκτονίας στην Λακωνία

Mε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών ξεκινά αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στον Βρονταμά του Δήμου Ευρώτα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί την Δευτέρα 11 του μήνα στο Λογγανίκο και την Πλατάνα του Δήμου Σπάρτης και στο Φοινίκι του Δήμου Μονεμβασίας, ενώ την Τρίτη 12 Ιουλίου ακολουθεί η Λογγάστρα στον Δήμο Σπάρτης.

Η ΔΑΟΚ της Π.Ε. Λακωνίας καλεί όσους ελαιοπαραγωγούς έχουν περιφραγμένα ελαιοκτήματα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιοκτήματα τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Επίσης, επισημαίνει την υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιοκτήματα τους για την διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην ΔΑΟΚ, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. Οι τομεάρχες δακοκτονίας θα βρίσκονται επιτόπου για την ομαλή υλοποίηση του έργου.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την ΔΑΟΚ της Π.Ε. Λακωνίας είναι 273 13 63330, 273 13 63333, 273 13 63329, 273 13 6337.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top