Ζητήματα της Αργολίδας εξέτασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, στην επίσκεψή του στο Ναύπλιο

Ζητήματα που αφορούν την Αργολίδα εξέτασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, το Ναύπλιο όπου στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας είχε συναντήσεις με αιρετούς παράγοντες, υπηρεσιακά στελέχη, αλλά και εκπροσώπους φορέων.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε -παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου και του αρμόδιου για τον Αθλητισμό αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαντζούνη- προγραμματική σύμβαση ύψους 80.000 ευρώ με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο για την προμήθεια και τοποθέτηση κουβέρτας στο ανοιχτό κολυμβητήριο της αργολικής πρωτεύουσας.

Εξ άλλου, σε συσκέψεις που ακολούθησαν υπό τον περιφερειάρχη, συζητήθηκαν, αφ’ ενός ο τρόπος υδροδότησης του συστήματος πυρόσβεσης που εγκαθίσταται στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών ώστε να διασφαλίζεται η επάρκεια νερού και αφ’ ετέρου η πρόοδος της διαδικασίας που αφορά την αγορά του χώρου στον οποίον θα εγκατασταθεί το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολόδας, η οποία -όπως έγινε γνωστό- αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στον τρέχοντα μήνα Ιανουάριο.

 

Ο ΕΡΑΣΙΝΟΣ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, εξ άλλου, είχε συνάντηση με εκπροσώπους οικολογικών φορέων σχετικά με την παρέμβαση που σχεδιάζεται στον Ερασίνο ποταμό, στην οποία -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης- “υπήρξε επαναπροσέγγιση και συνεννόηση”, για να προσθέσει ειδικότερα:

“Παρά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια επιδιώκει να προχωρήσει σε συνεννόηση με τους οικολογικούς φορείς ώστε να μην γίνουν ορισμένα από αυτά που προβλέπει η μελέτη, προκειμένου να διαφυλαχθεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής”.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

Ακολούθησε σύσκεψη του περιφερειάρχη για θέματα του πρωτογενή τομέα στην Αργολίδα, με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της περιοχής. Η συνάντηση αφορούσε τα σημαντικά ζητήματα που έχουν προκύψει στην φετινή παραγωγή εσπεριδοειδών στην Αργολίδα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τα μανταρίνια η παραγωγή των οποίων -και η ιδιαίτερα οι “κλημεντίνες”- υπέστη πλήγμα από την “μονίλια” (υδαρής κηλίδωση είναι ο επιστημονικός όρος) διατυπώθηκε αίτημα για στρεμματική αποζημίωση των παραγωγών.

Οσον αφορά δε τα πορτοκάλια, επισημάνθηκε το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει -κατ’ εξοχήν για τις “ναβαλίνες”- εξ αιτίας της ανομβρίας και της ζέστης, με συνέπεια να είναι εξαιρετικά προβληματική η διάθεσή τους στις αγορές, ενώ έχουν μειωθεί δραματικά και οι εξαγωγές.

Οι αγρότες της Αργολίδας ζητούν από την κυβέρνηση να φροντίσει έτσι ώστε, αφ’ ενός να είναι εφέτος αυξημένες οι ποσότητες κοινωνικές απόσυρσης (οι ποσότητες δηλαδή που διατίθενται σε δήμους και άλλους φορείς, στο πλαίσιο κοινωνικών προγραμμάτων) και αφ’ ετέρου να καταβληθεί στους παραγωγούς στρεμματική ενίσχυση.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top