Συνδιοργάνωση δράσης για την Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

«Αν ανακατέψεις τη σοφία, την αφοσίωση, την υπομονή και την αγάπη, θα έχεις το πιο γλυκό πράγμα στον κόσμο….Τον παππού και τη γιαγιά!»

Η Επιτελική/ Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Τρίπολης οργάνωσαν  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, δράση ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με σκοπό την πρόληψη αλλά και την κοινωνική στήριξη και ενσωμάτωση, καταπολεμώντας με αυτόν τον τρόπο, την κοινωνική απομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό της τρίτης ηλικίας.

Η εν λόγω δράση πρόληψης πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με το «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια» Καλαμάτας, IASIS Α.Μ.Κ.Ε., όπου διενεργήθηκαν δωρεάν εξετάσεις μνήμης σε 34 ωφελούμενους-μέλη του ΚΑΠΗ, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της άνοιας. Στη δράση συμμετείχαν στελέχη της Επιτελικής/Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στελέχη του ΚΑΠΗ του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης καθώς και τα επιστημονικά στελέχη του «Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια» Καλαμάτας IASIS Α.Μ.Κ.Ε.

Παράλληλα, στο ανωτέρω πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης, έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί ένα εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 18:00μ.μ. έως 20:00μ.μ, στο χώρο του ΚΑΠΗ του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με το σχήμα  « ΣΤΡΙΓΚΛΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», με τίτλο: «ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ, ΠΑΝΙ,ΚΟΡΔΕΛΑ ΚΟΥΚΛΕΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΛΑ!»,  ένα πρωτότυπο εργαστήρι κατασκευής χειροποίητης κούκλας και εμψύχωσης με κλωστή, πανί, κορδέλα,  με σκοπό να δοθεί στους ωφελούμενους-μέλη του ΚΑΠΗ η  ευκαιρία  να γνωρίσουν ένα διαφορετικό  είδος τέχνης του κουκλοθέατρου που τους δίνει την δυνατότητα αυτοέκφρασης, βαθύτερης επικοινωνίας και άσκησης της φαντασίας τους μέσα από μια ιστορία που θα έχει να πει κάθε κούκλα.

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top