Πραγματοποιήθηκε η δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

«Αν ανακατέψεις τη σοφία, την αφοσίωση, την υπομονή και την αγάπη, θα έχεις το πιο γλυκό πράγμα στον κόσμο….Τον παππού και τη γιαγιά!»

Η Επιτελική/ Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης οργανώνουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, δράσεις ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με σκοπό την πρόληψη αλλά και την κοινωνική στήριξη και ενσωμάτωση, καταπολεμώντας με αυτόν τον τρόπο, την κοινωνική απομόνωση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η εν λόγω δράση θα περιλαμβάνει μία δράση πρόληψης και ένα εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας.

 Αναλυτικότερα:

  1.  Η δράση πρόληψης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 09:30π.μ. έως 13:30μ.μ., στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με το «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια» Καλαμάτας, IASIS Α.Μ.Κ.Ε. και θα περιλαμβάνει τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων μνήμης σε ωφελούμενους-μέλη του ΚΑΠΗ, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της άνοιας &
  2. Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 18:00μ.μ. έως 20:00μ.μ, στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με το σχήμα  « ΣΤΡΙΓΚΛΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» και θα περιλαμβάνει εργαστήρι με τίτλο: «ΜΕ ΚΛΩΣΤΗ, ΠΑΝΙ,ΚΟΡΔΕΛΑ ΚΟΥΚΛΕΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΛΑ!»,  ένα πρωτότυπο εργαστήρι κατασκευής χειροποίητης κούκλας και εμψύχωσης με κλωστή, πανί, κορδέλα,  με σκοπό να δώσουν στους ωφελούμενους-μέλη του ΚΑΠΗ την ευκαιρία  να γνωρίσουν ένα διαφορετικό  είδος τέχνης του κουκλοθέατρου που τους δίνει την δυνατότητα αυτοέκφρασης, βαθύτερης επικοινωνίας και άσκησης της φαντασίας τους μέσα από μια ιστορία που θα έχει να πει κάθε κούκλα.

ΑΦΙΣΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΠΗ 17-10-2023

ΑΦΙΣΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΠΗ 24-10-2023

Μοιραστείτε το άρθρο ...

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Scroll to Top